savjeti za zoom pizzicato.hr

Zoom online nastava

Zoom je jedan od najčešće korištenih i najjednostavnijih alata za online nastavu instrumenta. Mnoge stvari smo učili u hodu, često na vlastitim greškama, a ovo su neke od najvažnijih, bez kojih možemo imati mnoge neželjene poteškoće tijekom nastave.

Savjete možete naći na kraju posta i u obliku infografike i pdf brošure pa ih slobodno podijelite svojim učenicima!

1. Signal, veza

Kako bi Wifi signal bio što jači, a time bolji zvuk i slika tijekom Zoom sastanka, pokušaj naći mjesto na kojem ćeš moći nesmetano svirati tijekom sata, a koje je što bliže routeru. Također, zamoli ukućane, ukoliko je moguće, da ne koriste internet tijekom tvoga online sata.

2. Mobitel/tablet

Stišaj zvono i notifikacije na mobitelu/tabletu kako ne bi prekidale zvuk tijekom sata. Zatvori sve pozadinske aplikacije koje su ostale raditi kako ne bi crpile internet tijekom sata.

3. Stalak, bežične slušalice

Ukoliko si u mogućnosti, nabavi stalak za mobitel/tablet kako bi mogao namjestiti kameru tako da ti profesor može vidjeti ruke i instrument tijekom sviranja. Bežične slušalice su sjajan saveznik u online nastavi sviranja jer puno bolje i ti čuješ profesora, i profesor tebe!

4. Postavke zvuka

U postavkama Zooma otkvači automatsko podešavanje mikrofona (Settings -> Audio -> otkvači Automaticly adjust microphone), a na ekranu klikni u gornjem lijevom kutu Turn on original sound

5. Profesor

Ukoliko veza bude loša, tijekom tvog sviranja profesor može ugasiti svoj mikrofon i kameru. Stišavanje profesorovog mikrofona tijekom tvog sviranja se uvijek preporuča kako šumovi iz profesorove okoline ne bi prekidali zvuk.

Čitajte i:

Pozadine za Zoom

Pozadine za mobitel

Igre za učenje nota na violini

6 ideja da nam prostor za vježbanje zablista

Zoom online nastava

Savjeti za Zoom pizzicato.hr
Savjeti za Zoom nastavu pizzicato.hr
Savjeti za Zoom pizzicato.hr
Savjeti za Zoom nastavu pizzicato.hr
Zoom online nastava – tips&tricks u nastavi instrumenta
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *