Udžbenik za 1. razred osnovne glazbene škole, drugo izdanje

Školska knjiga, 2018.

violina1 ines ana tomić pizzicato.hr

Dragi mladi violinisti!

Ova je početnica sastavljena tako da vam na postupan način pomogne pri vašim prvim koracima u osvajanju predivnog svijeta violine.

Kroz ovaj udžbenik naučit ćete osnovne postave lijeve i desne ruke, te njihovo spajanje, sviranje preko žica, legato, ljestvice… Tu su i brojne zanimljive pjesmice kojima možete uveseljavati svoje ukućane, prijatelje, ali i uz pomoć njih pokazati svoje umijeće na pravim koncertima.

Želim vam mnogo zabave i užitka u učenju i muziciranju!

Knjiga se može kupiti u knjižarama i webshopu Školske knjige

kupi violina 1 ines ana tomić pizzicato.hr

Početna metoda Ines Ane Tomić namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 10 godina. Nastala je na temeljima višegodišnjeg iskustva i istraživanja gđe Tomić, a objavljena je u obliku udžbenika iz potrebe – naime, do tada nije postojao niti jedan suvremeni hrvatski udžbenik za violinu. Upravo iz tog razloga, sadržaj udžbenika u koji je metoda oblikovana prilagođen je Nastavnom planu i programu propisanome od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske pa se može reći kako je ova metoda prva hrvatska početna škola violine.


Izvatci iz udžbenika

violina 1 ines ana tomić pizzicato.hr

BROJALICE

Sviranje brojalica koje svako dijete zna ne samo da mehanički otvara i opušta dijete (nemoguće je pričati dok je čeljust stisnuta), nego i pomaže razvoju sinapsi u mozgu koje omogućuju neovisniju kontrolu pokreta, usmjeravanje koncentracije na više stvari odjednom, a da pri tome niti jedna od tih stvari ne gubi na kvaliteti.


lina 1 ines ana tomić pizzicato.hr

DUETI

Od prvih odsviranih tonova, počinjemo sa sviranjem dueta što djecu jako veseli, bilo da sviraju s učiteljem ili nekim starijim učenikom jer uočavaju mnoge i ispravne i neispravne stvari, i na sebi i na drugome. A da ne spominjemo tek radost muziciranja!nes ana tomić pizzicato.hr

IGRICE

Postavljanje desne ruke, uz precizne upute, počinje nizom zabavnih, edukativnih igrica. Prekrasne ilustracije olakšavaju razumijevanje i najmanjim početnicima.Recenzije

“Sigurna sam da će ovaj udžbenik biti od ogromne pomoći nastavnicima violine jer doista ne preskače niti jedan korak u hodu prema ostvarenju onoga što se od učenika violine očekuje u prvoj godini učenja. Upravo ta sustavnost i promišljenost kako usmjeravati prve korake da bi se polako i sigurno došlo do velikoga cilja, čini se najvećom vrijednošću ovoga udžbenika.”

​​

Marija Ćepulić, izv. prof. violine i metodike nastave violine, Muzička akademija Zagreb

“Značaj ove violinske početnice nije samo u obogaćivanju violinističke pedagoške literature, već i u očuvanju hrvatske glazbene baštine koja svojom bliskošću i prepoznatljivošću značajno olakšava mladim violinistima njihove prve korake.”

Goran Končar, red. prof. violine, Muzička akademija Zagreb


kupi violina 1 ines ana tomić pizzicato.hr

Pretplatite se za novosti o našim aktivnostima i dobit ćete besplatnu tablicu za vježbanje!

Subscribe for news about our activities and get free practice chart!